Thursday, October 14, 2010

Skeč 001 za nikad realizovan show

Voditelj (šeta ispred hale na Beogradskom sajmu; drži mikrofon u ruci; dok priča, ulazi u halu): Poštovani gledaoci, dobrodošli na Prvi sajam nameštanja. Danas su se ovde, na Beogradskom sajmu, okupili svi koji imaju bilo kakve veze sa nameštanjem, pa se može već sada reći da je organizatorima ovaj dan veoma uspešan. Posetilaca je, kao što vidite, na hiljade i čini se da mnogi izlaze veoma zadovoljni iz hale. Na ovom trodnevnom sajmu, kao što vidite za ovim štandom, predstaviće se i kostolomci. Sa nama je predsednik Udruženja kostolomaca, Pera Perić. Gospodine, zašto ste vi ovde?
Perić (kostolomac): Dobar dan! Ovde smo da reklamiramo našu struku - pošto je ovo Sajam nameštanja, a mi nameštamo koske - smatrali smo da nismo pogrešili. Pošto je oko našeg štanda od jutra velika gužva, podelili smo hiljade vizit-karti naših članova.
Voditelj: Hvala! Idemo dalje. Već na sledećem štandu nešto sasvim drugačije, možda i zapanjujuće: kockari! Ali, ovo su, koliko sam obavešten, malo drugačiji kockari - to su kockari koji nikada nisu uhvaćeni u nameštanju. Zbog politike naše televizije i etičke i moralne društvene odgovornosti, nećemo više obraćati pažnju na njih, iako je gužva oko njihovog štanda zaista impresivna. U ovom prvom izveštaju pomenućemo da su ovde i, kako su se sami nazvali, maheri za nameštanje fudbalskih utakmica, privatni detektivi (nameštaju situacije u korist klijenata), jedna baba iz Stare Pazove koja se bavi nameštanjem želuca, nekoliko firmi koje nameštaju stanove, nekoliko privatnika koji nameštaju filmove u fotoaparatima, ali i poznatih TV ličnosti koje će da predstave svoje znanje u nameštanju kvizova. Tu su i specijalisti za nameštanje otkaza na poslu, majstori za nameštanje satelitskih antena i mrežnih kablova, kao i specijalni gosti iz Engleske, stručnjaci koji nameštaju trke konja i pasa. Sve u svemu, uspešan sajam na Beogradskom sajmu! Studio! (ahn)

No comments:

Post a Comment