Monday, February 21, 2011

Teleks (21. februar 2011.)


"Dizanje" - Kiton i Ford
Od 24. februara u bioskopima će se prikazivati film Džejmsa L. Bruksa "Kako da znaš" (How Do You Know). U romantičnom ali i komičnom ljubavnom trouglu našli su se Riz Viterspun, Oven Vilson i Pol Rid, a oko njih se vrzma i Džek Nikolson. Takođe, od 24. februara, na repertoaru će biti još jedna romantična komedija "Dizanje" (Morning Glory). Pored Rejčel Mekadams i Harisona Forda, u filmu reditelja Rodžera Mičela, uloge tumače i Dajen Kiton, Patrik Vilson i Džef Goldblum.
***
Treća utakmica KK Partizana koja se igra za ulazak u Top 16 Evrolige biće odigrana u Beogradskoj areni, 24. februara.
***
Violinistkinja Vanesa Mej (Vanessa-Mae) nastupiće u Beogradskoj areni 27. februara i još jednom će dočarati jedinstveni spoj klasike i tehno muzike.
***
FEST 2011, 39. međunarodni filmski festival, biće održan od 25. februara do 6. marta.
***
Premijera predstave "Zvezdarske zvezdice" dogodiće se u UK "Vuk", 26. februara (20.00). Autorka i rediteljka je Gorica Popović, a uloge tumače, pored Popovićke, Dara Džokić, Tanja Bošković, Ljiljana Dragutinović, Jelica Sretenović, Sofija Juričan, Anita Mančić/Katarina Žutić, Goran Sultanović i Radomir Nikolić. Beograd, 1935. godine. Priredba Ženskog zvezdarskog pevačkog društva pretvoriće se u nezaboravnu zabavu. Pevačice su, pored muzike, zaljubljene i u jednog gospodina...
***
All Stars Belgrade Party biće organizovan u KC "Grad", 25. februara od 22.30. Didžejisaće Gordan Paunović, Vlada Janjić, Boža Podunavac i Brka.
***
Mladi violinista Ivan Perčević sviraće u Guarneriusu, 22. februara (20.00), uz klavirsku pratnju Maje Hadži-Antić Tatić. Na programu su dela Betovena, Debisija, Sen-Sana, Ravela...
***
Na Beogradskom sajmu, biće organizovan Sajma turizma ali i Sajam vina, od 24. do 27. februara. Učestvovaće 711 domaćih i 139 inostranih izlagača iz 43 zemlje. Cene ulaznica biće iste kao i prošle godine (individualna 300 din, grupne - minimum 25 osoba - 200 din), uz napomenu da se Sajmu uvodi sistem elektronskih ulaznica sa čitačem bar kodova.
Makarone - predavanje i degustacija
***
Predavanje dr Lejle Mankuzi Sorentino "Priča o makaronama" biće organizovano u Italijanskom istitutu za kulturu, 22. februara od 19.00. Na italijanskom jeziku sa prevodom na srpski biće priče o kulinarskoj umetnosti regije Kampanije. Makarone, vermičeli, fetučine: puno je teorija o tome ko je izmislio pastu i kada je ona postala deo tradicije. Naravno, posle predavanja - degustacija!
(ahn)

No comments:

Post a Comment