Wednesday, March 16, 2011

Belgrade Design Week 2011


MANIFESTACIJA. - Šesta Beogradska nedelja dizajna biće održana od 23. do 28. maja u Jugoslovenskom dramskom pozorištu. Trodnevna međunarodna edukativna konferencija pod nazivom "Future2", na kojoj će se kao predavači predstaviti najpoznatiji kreativci 21. veka iz oblasti dizajna, arhitekture, advertajzinga, brendinga, medija, edukacije, filma, mode i urbanog planiranja od 26. do 28. maja, održava se tradicionalno kao centralni deo Nedelje dizajna.

Konferencija će biti usmerena na pronalaženje rešenja, ideja, modela, tendencija i zahteva budućnosti kroz evropske vrednosti i standarde, a u cilju definisanja, razumevanja i uspostavljanja društva budućnosti. Posetioci će imati priliku da se informišu o najnovijim svetskim trendovima iz oblasti kreativnih industrija, da kroz predstavljanje uspešnih svetskih kompanija, brendova i individualaca nauče kako da se prilagode promenama u svetskoj ekonomiji i čuju iskustva poznatih predavača. U okviru BND-a prvi put će ove godine biti organizovan muzički festival BDW Dizajnights na kome će nastupiti svetske zvezde četiri večeri zaredom, tradicionalne profesionalne radionice BDW Dizajnlabs, kao i izložbe, projekcije, kokteli i promocije po celom gradu pod imenom BDW Dizajnpremiers.

Šesta tradicionalna Beogradska nedelja dizajna će biti održana u saradnji sa projektom "Beograd 2020", koji je usmeren na kandidaturu glavnog grada Srbije za evropsku prestonicu kulture 2020. godine. (ahn)

No comments:

Post a Comment