Thursday, March 17, 2011

My Life – Slike iz života


Rad Anamarije Vartabedijan
IZLOŽBA. - Od 22. marta do 1. aprila, u Galeriji Singidunum (Knez Mihailova 40) biće otvorena izložba Anamarije Vartabedijan "My Life - Slike iz života". Na otvaranju (19.00) nastupiće beogradska pank end rol grupa S.U.S, kojoj je posvećen jedan triptih. Radovi su inspirisani ljudima iz umetnicinog okruženja, ali i porodici i ljubimcima.
- Portretisani likovi su uhvaćeni u karakterističnim emocijama, predstavljeni su njihovi odnosi i specifična energija kojom blistaju u svojim kreativnim naporima. Portreti su ponekad postavljeni u lokalitet Beograda, mog rodnog grada i grada u kome živim i dišem, tako da se na crtežima može prepoznati Ušće i Ratno ostrvo, Kalemegdanska tvrđava i reke, Studentski park, Kapetan Mišino zdanje ili Akademija nauka i umetnosti.

Osim crteža u kombinovanoj tehnici na izložbi će moći da se vidi i autorski video rad “Mačevanje i umetnost “, koji predstavlja prezentaciju crteža - triptiha nastalog 2010. godine “Društvo mačevalaca Sveti Đorđe” i autorkinog mačevalačkog performansa. (ahn)

No comments:

Post a Comment