Monday, March 28, 2011

Ring Ring 2011


Sainkho Namtchylak
FESTIVAL. - Najstariji festival (naj)nov(ij)e muzike u ovom delu sveta Ring Ring biće održan u KC Rex od 14. do 19. aprila. Tokom šesnaestog izdanja festivala, koji se po prvi put održava u aprilu, nastupiće neki od najvažnijih muzičara bilo koje scene bilo kojeg vremena, veterani i nadolazeće mlade snage, čuće se budući klasici i vanvremeni zvuci.
U četvrtak, 14. aprila (20.00) sviraće Urs Leimgruber i tuvanska diva Sainkho Namtchylak, koja će dan kasnije (15. april, 20.00) binu podeliti sa Svetlanom Spajić i austrijskom avangardnom violinistkinjom Miom Zabelkom. Za ljubitelje vlaške muzike prava poslastica biće moćni tradicionalni sastav Gramosteanj iz Makedonije. Nemački Kammerflimmer Kolektief pokazaće jedinstveni spoj eksperimentalne muzike, elektronike, improvizacije, buke i... rokenrola(?) 16. aprila (20.00), kada će na binu i američki Mary Halvorson trio sa lepršavim džezom i ozbiljnom improvizacijom.
Sol 6
Slovenačko-japanska kombinacija Tomaž Grom i Seijiro Murayama, ali i Der Kreis des Gegenstandes (Johansson/Dafeldecker/Dörner) sviraće 17. aprila od 20.00 i demonstrirati surovu disciplinu i opsednutost čistotom zvuka.
Početak radne festivalske nedelje (ponedeljak, 18. april od 20.00), začiniće Paul Lytton i Georg Wissel i subotički Neuroleptic Trio. Poslednjeg festivalskog dana nastupiće Sol 6, koji je osnovao britanski fri džez pijanista Veryan Weston. Karte će biti u prodaji od 4. aprila. (Ah Neša)

No comments:

Post a Comment