Monday, June 6, 2011

Od 15. juna probna linija od Slavije do aerodroma

Aerodrom "Nikola Tesla"
(foto: Wikipedia)
VEST. - Probna linija A1, koja će saobraćati od Trga Slavija do aerodroma "Nikola Tesla", počeće sa radom 15. juna. Prvih šest meseci linija će biti probna i ukoliko bude dovoljno interesovanja, postaće redovna. Linija A1 je van integrisanog tarifnog sistema, tako da neće važiti pretplatne karte niti markice, nego karte koje su kupljene u vozilu, a čija će cena iznositi 250 dinara.

Trasa linije je od Trga Slavija, Nemanjinom, Savskom, preko "Gazele", Bulevarom Arsenija Čarnojevića, Omladinskih brigada, Pariske komune, Tošin bunar, ponovo Bulevar Arsenija Čarnojevića i auto-putem do aerodroma. Na toj deonici biće dva stajališta, u Savskoj ulici kod železničke stanice i na Novom Beogradu kod "Fontane".

Red vožnje nove linije je usklađen sa redom letenja sa aerodroma, te će vozila polaziti na svakih 20 minuta do 19.00, a potom na sat vremena. Prevoz će biti organizovan minibus vozilima koja imaju 20 mesta sa unutrašnjim policama za odlaganje prtljaga. Prevoz će obavljati grupa privatnih autoprevoznika, koji su već u sistemu javnog prevoza u Beogradu. (Gdestinacija)

No comments:

Post a Comment