Saturday, June 18, 2011

Osmi beogradski karneval brodova

MANIFESTACIJA. - Beogradski karneval brodova biće održan 2. jula na akvatoriju reke Save od Brankovog mosta do Ušća. Pod sloganom "Vreme je za reke", karneval će po osmi put promovisati reke Savu i Dunav, Ušće i Veliko ratno ostrvo.

Pod pokroviteljstvom Skupštine grada Beograda, Turistička organizacija Beograda organizovaće džet-ski atrakcije na vodi (17.30), karneval posebno ukrašenih brodova koji će ploviti od Brankovog mosta do Ušća i nazad (18.00 - 20.00). U 20.45 predstavnici džet-ski organizacija sa bakljama poći će od Tramvajskog mosta, proći pored usidrenih brodova i ići do Ušća, čime će najaviti početak koncerta Bajage i Instruktora, na brodu koji je privezan za obalu na novobeogradskoj obali Save, kod Brankovog mosta. Vatromet će u 22.30 obeležiti kraj koncerta, a u 22.45 počinje nastup di-džejeva.

U Savskom pristaništu biće postavljeni promotivni punktovi, "Svibor" će postaviti kamp vitezova, a Festival uličnih zabavljača prirediće program klovnova i žonglera. Suveniri će se prodavati na dvadeset štandova.

Ova manifestacija čiji je podslogan "Kod srećne bove" ima za cilj i da promoviše Beograd kao turističku destinaciju, nautički turizam, razvoj privrede i investicije na rekama. (Ah Neša)

No comments:

Post a Comment