Thursday, June 30, 2011

Osmi međunarodni Čelo fest


Filharmonija milanske Skale
FESTIVAL. - Od 4. do 10. jula biće održan osmi beogradski međunarodni Čelo fest na nekoliko gradskih lokacija. Pod parolom "Od baroka do roka" u Kolarcu, Sava centru, Umetničkom paviljonu "Cvijeta Zuzorić" i svečanoj sali Skupštine grada uglavnom domaći muzičari predstaviće muziku za violončelo.

Svečano otvaranje će biti u Kolarčevoj zadužbini, 4. jula od 20.00, a nastupiće Beogradski gudački orkestar Dušan Skovran. Violončelisti Ištvan Varga, Milan Karanović i Nemanja Stanković sviraće kompozicije italijanskih baroknih i romantičarskih majstora, ali i savremenog kompozitora Đovanija Solime.

Na zatvaranju, 10. jula od 20.00, u Sava centru gostuje Filharmonijski orkestar milanske Skale. U velikom finalu soliraće violončelistkinja Mari-Elizabet Heker, a orkestar koji će interpretirati najlepšu klasičnu simfonijsku muziku predvodiće dirigent Danijel Harding. Koncert će početi Rosinijevom Uvertirom za operu "Viljem Tel", a sviraće i dela Šumana, Forea, Dvoržak i drugih kompozitora.

Ulaz na sve koncerte je besplatan osim na završni u Sava centru, a cene ulaznica su od 1.200 do 2.400 dinara. Ceo program pogledajte OVDE!

No comments:

Post a Comment