Wednesday, August 3, 2011

Kinoteka Brazil: Brazilski život


Talas u vazduhu

Svake srede od 19.00 tokom avgusta, biće prikazan po jedan brazilski film u okviru ciklusa "Brazilski život" u Krunska 14. Kinoteka Brazil pripremila je za 3. avgust dramu "Jean Charles" Henrikea Goldmana. Film o londonskom električaru koga su ubili agenti britanske tajne službe 22. jula 2005. misleći da je terorista biće prikazan bez titla.

Drama "Dvoje izgubljenih u prljavoj noći" (2003, titl na srpskom) biće prikazana 10. avgusta, a bazirana je na delu preminulog brazilskog dramaturga Plinija Markosa. Priča o dva brazilska imigranta koji žive na društvenoj margini odvija se u Njujorku.

Usamljeni brazilski imigrant Pako iz Portugala koji beži od bandita u Španiju, junak je filma "Tuđa zemlja" koji je snimljen 1996, a biće prikazan 17. avgusta. Do kraja meseca, još dve drame: "Seoski koncert" (24. avgust) i "Talas u vazduhu" (31. avgust). Prva je priča o bogatom zemljoposedniku kome muzika u potpunosti menja život, a druga je bazirana na istinitoj priči iz osamdesetih godina prošlog veka o ratu policije i narko mafije i Radio Faveli u gradu Belo Horizonte (titlovi na engleskom). Ulaz je besplatan. (Dan u Beogradu)

No comments:

Post a Comment